Počinje Poljoprivredni sajam u Novom Sadu: Svaka kupljena ulaznica je i kupon za vrednu nagradu
Poljoprivredni sajam, Foto: Promo

promo

Počinje Poljoprivredni sajam u Novom Sadu: Svaka kupljena ulaznica je i kupon za vrednu nagradu

Međunarodni poljoprivredni sajam koji se realizuje u partnerstvu sa EU, kapije za posetioce otvara u subotu 18. maja, a trajaće do četvrtka 23. maja.

Objavljeno: 16:01h

U subotu, 18. maja, devedeset i prvi put biće otvorena kapija Međunarodnog poljoprovrednog sajma u Novom Sadu. Ovogodišnja tema najznačajnijeg događaja te vrste u regionu biće održivije korišćenje resirsa i zelena tehnologija, a Evropska unija preuzela je čast da bude Partner.

“Sajam je ove godine puno bolji nego što je bio prošle godine. Imamo 10 odsto više izlagača, njih 1200 iz 40 zemalja i Srbije. Predstaviće se najpoznatije kompanije koje su prepoznale značaj Poljoprivrednog sajma. Prikazaće najnovija dostignuća i ponosimo se time. Ceo svet i naša poljoprivreda je bila u turbulentnoj godini, kao i mi, a uspeli smo da napravimo nešto čime se ponosimo. Kapaciteti su maksimalno ispunjeni”, rekao je generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić.

Partner priredbe je Evropska unija, a fokus ovogodišnjeg Sajma biće promocija održive poljoprivrede. U okviru programa na EU paviljonu biće priređeno više od 40 događaja.

“EU obezbeđuje značajna finansijska sredstva poljoprivrednicima u Srbiji, uglavnom kroz naš program instrumenta za pretpristupnu pomoć ruralnom razvoju (IPARD)”, rekla je Plamena Halačeva, zamenica ambasadora Delegacije Evropske unije u Srbiji.

“Do danas je objavljeno 15 javnih poziva u okviru IPARD-a, i rezultat toga je više od 1.400 potpisanih ugovora i izvršenih plaćanja srpskim poljoprivrednicima i proizvođačima hrane; EU sada pokreće treću fazu IPARD programa koja uz komplementarno privatno sufinansiranje može da donese do 550 miliona evra investicija u poljoprivredni sektor u Srbiji. Pored toga, Zajednička poljoprivredna politika EU nudi stabilnu i predvidivu budućnost za srpske poljoprivrednike, kao i okvir podrške”, dodala je Halačeva. “Tema ovogodišnjeg Sajma – “Zelena poljoprivreda“ - posebno je aktuelna, i naglašava značaj održive poljoprivredne prakse. Mi se zajednički spremamo da uspešno odgovorimo na izazove koje nam svima nameće budućnost, počevši od klimatskih promena do usvajanja naprednih tehnologija. EU je posvećena podršci Srbiji u ovom nastojanju. Mi smo takođe najveći trgovinski partner za srpske poljoprivredne proizvode, jer otprilike polovina izvoza hrane iz Srbije odlazi na tržište EU”, istakla je Halačeva.

Delegacija Evropske unije u Srbiji biće prisutna u Hali 1, na EU paviljonu, tokom svih sajamskih dana – od subote 18. maja, zaključno sa četvrtkom, 23. majem.

Na otvorenom prostoru Novosadskog sajma biće izložen veliki broj najsavremenijih poljoprivrednih mašina, a uz standardne i poznate modele biće i mnogo novina - govorimo o premijerama koje posle Sajma u Hanoveru stižu pravo na Poljoprivredni sajam. Uz taj u pripremi su i svi ostali dobro poznati segmenti i prateći programi, kako na Manježu tako i u ostalim delovima Sajma.

Cene ulaznica za Poljoprivredni sajam

Radno vreme za posetioce svakog dana je od 9 do 19 časova.

Pojedinačne ulaznice za 91. međunarodni poljoprivredni sajam staju 800 dinara, dok su u kolektivnim posetama (zadruga, udruženja, kompanija…) 600 dinara po osobi. Ulaznice za kolektivne posete đaka i studenata, decu od 7 do 14 godina i penzionere koštaju 400 dinara.

Porodični dan je sreda, 22. maj. Tada cela porodica, sa decom do 14 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Sajam može da poseti uz jednu ulaznicu kupljenu za 800 dinara.

Sve kupljene ulaznice su i kuponi za učestvovanje u Poklon-igri.

Traktor za kupljenu ulaznicu

Na 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će na Novosadskom sajmu biti održan od 18. do 23. maja, posetioce sa kupljenim ulaznicama i ove godine očekuje vredan poklon.

Kompanija Kite DOO – Darodavac u Poklon-igri je za najsrećnijeg posetioca/posetiteljku pripremila traktor John Deere 5045d.

Svaka kupljena ulaznica je i kupon. Za učestvovanje u Poklon-igri potrebno je na poleđini ulaznice čitko ispisati tražene podatke, a potom je ubaciti u kutiju koja će biti postavljena preko puta Sajamske fontane. Kupon sa imenom srećnog dobitnika/dobitnice biće izvučen u četvrtak, 23. maja, u 17 časova.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.